Rize'nin görülmeye değer en güzel turizm yerleri:

 

Rize'nin doğal güzelliği.

Ağaran Şelalesi doğal yapısı ve etkileyici manzarasıyla büyüleyici bir atmosfere sahiptir. Kristal berraklığındaki su, beyaz köpüklerle akarak şelalenin görünümünü daha da etkileyici hale getiriyor. Şelaleyi çevreleyen yeşillik ve doğal örtü, ziyaretçilere huzurlu bir ortam ve doğa ile bağlantı kurma fırsatı sunmaktadır.

Zilkale büyüleyici güzelliği ile Rize’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmektedir. Bu tarihi kale Rize'nin zengin kültürel mirasının önemli bir parçasıdır. Tarihi değeri ve etkileyici yapılarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir cazibe merkezidir. Kalenin içindeki restorasyon projesi sayesinde ziyaretçiler tarihi dokuyu ve atmosferi yakından deneyimleyebiliyor.

Rize'nin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen gezginler için Ağaran Şelalesi görülmeye değer bir yerdir. Şelalenin muhteşem manzarası, serin suyu ve doğal ortamı ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Doğayla iç içe olmayı sevenlerdenseniz Ağlan Şelalesi sizin için ideal bir kaçış noktası olacaktır.

Rize gezinizde tarihi eserleri ve bozulmamış doğal güzellikleri görebilir, yemyeşil yaylada huzur dolu bir tatil geçirebilirsiniz. Rize'de, özellikle de ülkemizde yayla turizminin ilk yapıldığı yerlerden biri olan Rize'de, daha önce görmediğiniz yeşil alanları görecek, eşsiz doğaya hayran kalacaksınız .

Her köşesine gizlenmiş farklı doğa harikalarıyla dünyanın her yerinden doğa tutkunlarını kendine çeken Rize, ülkemizin keşfedilmeye değer yemyeşil şehirlerinden biri. Rize'de Çağrankaya Yaylası, Pokut Yaylası, Huser Yaylası, Anzer Yaylası gibi turizmin geliştirdiği onlarca yayla bulunmaktadır. Rize Yaylalarını Her yıl on binlerce kişi ziyaret etmektedir. Türkiye'nin en yüksek beşinci dağı olan Kaçkar Dağları ise Rize sınırları içerisinde bulunmaktadır. Türkiye'nin en yüksek dağları. Dünyanın 200 ekolojik koruma alanından biri olarak bilinmekte ve aynı zamanda önemli bir doğa sporları merkezi haline gelmiştir .

Rize Kalesi Kommenoslar zamanında inşa edilmiş olup günümüze kadar orjinalliğini korumuştur. Bu etkileyici kale, Rize’nin tarihini ve kültürel dokusunu yansıtan bir simge haline gelmiştir. Tarihi değeri ve muazzam manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Rize Kalesi, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunar. Şehir merkezine yakınlığı ve hizmet verdiği kahvaltı imkanıyla da öne çıkan kale, Rize’nin keşfedilmeye değer noktalarından biridir.

Pazar ilçe merkezinde yer alan bu Pazar Kız Kalesi Rize’nin zengin tarihini ve kültürel mirasını keşfetmek isteyenler için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Rize’nin bu gizemli kaleyi ziyaret etmek, geçmişe bir yolculuk yapmak ve muhteşem manzarasının tadını çıkarmak için harika bir fırsattır.

Rize'de turistlere sunulan eşsiz deneyimler.

Rize seyahatinizde tarihî eserler ile birlikte el değmemiş doğal güzellikleri görebilir, yemyeşil yaylalarda huzur içinde tatilinizi geçirebilirsiniz. Rize özellikle de yayla turizminin ülkemizdeki ilk adreslerinden olan Rize’de yeşilin hiç görmediğiniz tonlarını görecek, eşsiz doğaya hayran kalacaksınız.

Tüm dünyadan doğa severleri kendine çeken ve her köşesinde farklı bir tabiat harikası saklayan Rize, ülkemizin keşfedilmeye değer yemyeşil şehirlerinden biri. Her yıl on binlerce insanın ziyaret ettiği Ayder Yaylası, Pokut Yaylası, Huser Yaylası ve Anzer Yaylası gibi onlarca turizm olanakları gelişmiş yaylaya ev sahipliği yapan Rize’de Türkiye'nin en yüksek 5. dağı olan ve dünyada ekolojik olarak korunması gereken 200 yerden biri seçilen Kaçkar Dağları da önemli bir doğa sporları merkezi haline gelmiş durumda. Rize Yaylalarının güzelliklerini görmek için sizleri Rize'ye bekliyoruz. Tek yapmanız gereken şirket hattımız ile iletişim kurmanız. Hoşça kalınız...

Araştıran Yazan : Gökhan SUİÇMEZ